FOTO: Najrealniji scenariji za smak svijeta

Radiosarajevo.ba

Teorije koje predviđaju kraj svijeta kakvog znamo danas su brojne, a scenariji po kojima bi se mogla dogoditi apokalipsa posve različiti. No, jedno je sigurno. Nastavi li čovječanstvo ovim tempom, kraj svijeta nećemo tako lako izbjeći. A najveći ljudski neprijatelj ne leži u prirodnim katastrofama, već u njima samima, piše Net.hr.

Veliki svjetski naučni umovi poput Stephena Hawkinga, Martina Reesa i Roberta Maya udružili su svoje snage kako bi pokazali svijetu što će ga najvjerojatnije ubiti i pokušali smisliti neko rješenje za spas čovječanstva.

Od raznih cyber napada terorista koji koriste internet da bi postigli ciljeve, preko 'umjetno 'stvorenih'' bolesti koji će se raširiti poput najvećih epidemija do računala ubica, Hawking i društvo upozoravaju kako je budućnost svijeta daleko od ružičaste.

No, ono što je najbitnije jest činjenica da će se apokalipsa svijeta dogoditi malo vjerovatno kao rezultat prirodnih katastrofa, nuklearne bombe ili pogotka asteroida u zemlju. Najveća prijetnja opstanku ljudske vrste ipak su samo ljudi, poručuje Martin Rees, jedan od poznatih astronoma.

U našoj galeriji pogledajte moguće scenarije koji bi mogli zauvijek uništiti današnji svijet i izbrisati čovječanstvo. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak