FOTO: Ispovijest Britanca koji je za 18 mjeseci izgubio 114 kg

Radiosarajevo.ba

Britancu Mikeu Waudbyju, koji je u 21. godini imao 140 kg, a u 29. već preko 200 kilograma, činilo se da život nema nikakvog smisla. Nakon što ga je više djevojaka surovo odbilo i ismijalo, počeo je da živi usamljeničkim životom, a večeri je provodio uz bocu viskija koju je naručivao preko interneta. Nakon što je pao u depresiju i preživio pokušaj samoubistva odlučio je da život promijeni iz korijena, piše Blic.rs

Umjesto alkohola, preko interneta je poručio trenažer, prionuo je na vježbanje, i za 18 mjeseci je izgubio 114kg. Ostatak je pretvorio u savršene mišiće. Zaposlio se u obližnoj teretani, kao lični terner sa nadimkom “Gospodin mišićavi”, a ubrzo je našao i djevojku, prelijepu plavušu Megan, s kojom se zabavlja već godinu i po dana. Kada su se upoznali Megan ga je, kako sam tvrdi, privukla prije svega izjavom da mrzi ljude koji druge procjenjuju po spoljnom izgledu.

Dok se krio u kući u kojoj živi s Mikeom i dane dokono provodio pred kompjuterom i televizorom, Mike, prema sopstvenim riječima, nije čak pretjerano ni jeo. “Ujutro bih obično pojeo žitarice, za ručak sendvič, a za večeru ono što mama skuha, ali višak težine je došao od nekretanja i alkohola”, priča on. “Svako veče bih popio bocu viskija i oko šest konzervi piva, a ako bi mi viskija ponestalo, znao sam popiti i po 18 piva, tako da sam svakodnevno konzumirao 3.000 kalorija samo iz alkohola”, tvrdi ovaj mladi čovjek iz Hala u istočnom Yorkshireu.

Mada je u mladosti radio različite poslove, pretjerana gojaznost ga je s vremenom vezala za kuću, a od kako ga je jedna djevojka u pabu zamolila da ode, jer je njoj i njenom društvu muka od pogleda na njega, potpuno je prestao da izlazi, a dom je tokom sedam godina napuštao samo radi odlaska kod ljekara. Jedno veče, dok je slušao Guns 'n' Roses učinilo mu se da takav život nema smisla, pa je uz alkohol progutao i sve tablete koje je imao kod sebe.

Probudio se živ i zdrav, ali konačno potpuno svjestan da mu niko neće pomoći ako svoju sudbinu ne uzme u sopstvene ruke. Poručio je trentažer i počeo da vježba, što u početku nije bilo ni malo lako: “Svaka seansa na trenažeru završavala se tako što sam skidao svoju XXXXL majicu koja se cijedila od znoja i plačući posmatrao svoj stomak. Ali svaki put bih se ponovo sabrao, i našao snage da nastavim”, priča Mike.

Kada je konačno smršao, pojavio se drugi problem - višak kože. Dio kože sa ruku i sa stomaka uspio je da ukloni operacijom, a pošto rezultatom još uvek nije bio zadovoljan, ostatak je odlučio da popuni mišićima. Počeo je redovno da vježba u teretani, a svoj napredak je dokumentovao i upečatljivim fotografijama koje je postavljao na Facebook”. Vježbanje je upotpunio zdravo ishranom, alkohola se potpuno odrekao, a podrška koju je preko interneta dobijao pomogla mu je da istraje.

Sada, u 31. godini, pred njim je sasvim nov život ispunjen mogućnostima, među kojima je i ta da vodstvom, savjetima i primjerom pomogne svima koji se nalaze u situaciji u kakvoj je i on bio: “Gubitak težine mi nije samo pružio nove mogućnosti. Doslovno me je vratio u život”, kaže Mike. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak