FOTO: Evropa pod prvim snijegom

Radiosarajevo.ba

U našem regionu ovih dana vlada pravo miholjsko ljeto, a za to vrijeme u Austriji i Švicarskoj već je napadao prvi snijeg! Za samo jedan dan napadalo je više od pola metra snijega, javlja agencija Beta.

Na planinama višim od 2.000 metara u Alpima napadalo je 40 do 80 centimetara snijega, snijeg ponegdje pada i u nižim predjelima na istoku, a drugdje je za dan palo i do 80 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog snijega je zatvoreno nekoliko alpskih puteva, a na drugima su obavezni lanci za snijeg na pogonskim točkovima vozila. Sniježni nanosi ponegdje su poremetili i željeznički saobraćaj.

U Austriji su pravi haos u saobraćaju izazvale jake sniježne padavine u austrijskoj pokrajini Tirol. U Innsbrucku, glavnom gradu Tirola, zbog sniježnih padavina ulice su bile klizave, pa je policija građanima savjetovala da ostave kola kod kuće i koriste gradski prevoz.

U fotogaleriji pogledajte kako izgleda prvi snijeg u Evropi ove sezone.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak