FOTO: Beba zagrljajem spasila svoju sestricu blizanku

Radiosarajevo.ba
FOTO: Beba zagrljajem spasila svoju sestricu blizanku

Blizanke Brielle and Kyrie Jackson rođene su u oktobru 1995. god, 12 sedmica prije termina. Kako je tadašnja praksa u američkom zdravstvu nalagala, one su odmah razdvojene i smještene u zasebne inkubatore u različitim jedinicama porodilišta.

Kao što to obično i biva kod blizanaca, jedna je bila znatno jača sa svojih 1,3kg od druge čiji život je visio o koncu sa svega 1kg težine.

Ne znajući više šta da radi, sestra u porodilištu je, protivno svim pravilima i u odsustvu šefa, uz blagoslov roditelja, prebacila slabiju bebu u inkubator sa drugom, jačom djevojčicom. A onda se dogodila nevjerovatna stvar.


Sestra skoro da nije ni zatvorila inkubator, a jača beba je rukom obgrlila svoju sestricu. Podstaknuta energijom, ljubavlju i snagom seke sa kojom je mjesecima dijelila prostor u maminom stomaku, stanje slabije bebe je počelo odmah da se poboljšava i one su obje žive i zdrave izašle iz porodilišta.

Tada je nastala ova fascinanta fotografija nazvana 'zagrljaj spasa', koja godinama oduševljava ljude širom planete.

Sestre Jackson danas imaju 18 godina, zdrave su, sretne i ne odvajaju se jedna od druge, piše Kurir-info.rs.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak