Formula za savršen poklon

Radiosarajevo.ba
Formula za savršen poklon

Psiholozi su osmislili formulu koja bi mogla pomoći roditeljima u odabiru savršenog poklona za svoje dijete. Navodno savršeno funkcionira, ali nije nimalo jednostavna.

Cliff Arnall, kojemu su formule opsesija, ranije je osmislio formule za izračunavanje najsretnijeg i najdepresivnijeg dana u godini, sada je napravio formulu kojom se može izračunati ''igrači potencijal'' igračaka koje namjeravate pokloniti najdražim mališanima.

Ako se nadate nekoj jednostavnoj formuli, varate se. Obavezno ponesite kalkulator kada se uputite u kupovinu.

Roditelji prvo moraju uzeti u obzir šest kriterija: korisnost igračke kada se dijete igra samo (Pi), kad se igra s nekim (Po), potiče li igračka kreativnost (Cr), potiče li socijalnu interakciju (S), njenu opću korisnost (U) i mogu li je naslijediti mlađa djeca (H).

Roditelji svakoj varijabli trebaju dati ocjenu od 1 do 5.

Zatim moraju odredit broj sati koje će dijete provesti igrajući se s njom na redovitoj bazi (T) i pomnožiti sve to s brojem mjeseci tokom kojih će dijete biti zainteresirano za ovu novotariju (L).

Dvije dobivene brojke se zatim moraju sabrati, pa podijeliti sa korijenom na kvadrat cijene proizvoda (C) .

Dakle, T x L + Pi + Po + Cr + S + U + H / ²√C, a najbolji izbor je igračka s najvišom ocjenom.

net.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak