Fizičari na internetu u potrazi za putnicima kroz vrijeme

Radiosarajevo.ba
Fizičari na internetu u potrazi za putnicima kroz vrijeme

Fizičari Robert Nemiroff i Teresa Wilson s tehnološkog sveučilišta u Michiganu prošlog su mjeseca objavili esej u kojem stoji da su njihovi eksperimenti osmišljeni da pronađu osobe koje dolaze iz drugog vremena, piše Huffington Post.

Konkretni cilj bio je naći "spominjanje informacija koje prethodno nisu bile dostupne", odnosno tačna predviđanja budućnosti koja su puno više od običnog nagađanja, a za pronalazak putnika kroz vrijeme odabrali su tri metode. Sve tri uključivale su potragu za spominjanjem dolaska kometa Ison ili izbora pape Franje, prije nego što su se ti događaji dogodili. 

Prva metoda uključuje pretraživanje Twittera, druga istražuje podatke o pretraživanju na internetskim tražilicama, a treća dostupne e-mailove. 

"Ako su putnici kroz vrijeme u posljednjih nekoliko godina imali pristup internetu, možda su ostavili tragove u obliku sadržaja koji predviđaju događaje. U drugom obliku, takvu je informaciju mogao na internet staviti netko tko je samo čuo nešto neuobičajeno", poručuju Nemiroff i Wilson.

Loša vijest? Još uvijek nisu našli da je netko iz budućnosti aktivan online. Ipak, napominju da je pretražen tek mali dio interneta dodajući da bi sigurno bilo zanimljivo napraviti istraživanje obuhvaćajući puno veći dio.

Osim toga dodaju i da možda ništa nije pronađeno jer je nemoguće pronaći nešto što se kosi sa zakonima fizike, pa čak i ako to nešto postoji: "Možda je fizički nemoguće da mi nađemo takvu informaciju, budući da bi to narušilo neke još nepoznate zakone fizike", poručuju. Dakle, zaključak je: mi ne možemo pronaći putnike kroz vrijeme čak ni ako oni postoje - jer ne bi trebali postojati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak