Finska u London poslala tradicionalnu kutiju za bebu

Radiosarajevo.ba
Finska u London poslala tradicionalnu kutiju za bebu

Princ William i njegova supruga Kate Middleton dobili su od Finske neobičan poklon povodom skorog rođenja njihovog prvog djeteta.

Kutija zbog koje se sve bebe u Finskoj rađaju jednake

Finska vlada je mladom kraljevskom paru poklonila tradicionalnu kartonsku kutiju u kojoj se, pored odjeće i posteljine za bebe, mogu naći i kondomi, kao da želi da im poruči da treba da naprave pauzu prije nego što budu planirali drugo dijete.

Ovaj porodiljski paket se u Finskoj već 75 godina dodjeljuje svim novopečenim roditeljima kao svojevrsna pomoć od države, a sadrži odjeću i obuću za bebe, pelene, mali dušek i igračke za mališane.

Samu kutiju budući roditelji koriste kao kolijevku u kojoj beba spava prvih nekoliko mjeseci.

"Princ William i njegova supruga Kate su oduševljeni poklonom finske vlade", izjavila je njihova glasnogovornica, dodajući da je riječ o "veoma uviđavnom gestu" na kojem su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea zahvalni.

Očekuje se da se Kate porodi sredinom ovog mjeseca u bolnici Sain Mary u kojoj je njena svekrva, pokojna princeza Diana, rodila sinove Williama i Harryja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak