Efikasni načini da vam neko ugasi cigaru na čelu

Radiosarajevo.ba
Efikasni načini da vam neko ugasi cigaru na čelu

Pitajte bilo kojeg pušača zašto puši. Dobit ćete razne odgovore - narkoman sam, uživam u duhanu, vodim ljubav sa cigaretama, prija mi uz kafu, izgleda cool... Ali jedan je ipak nezaobilazan - "Smiruje me". E pa, kad su tako smireni, kako ih iznervirati? Ne da treba nervirati ljude, ali naučno je dokazano da ćete se vi bolje osjećati. Portal Trojka.rs objavio je nekoliko ideja kako da ispušite nečije živce u jednom dimu.

Spavajte sa pušačem
Ne, niko se ne iznervira ako spavate sa njim (njom), ali pušač hoće - ako mu ne dozvolite da zapali cigaru nakon toga. Odmah će da pomisli kako je sve bilo uzalud, mogao je da vodi ljubav sa osobom koju najviše voli (sa sobom), a ne tu da se smara sa vama te poslije toga da na miru popuši dvije kutije.

Popujte mu o rizicima pušenja
Što se truješ? Da li znaš koliko katrana tu ima? Da li znaš da možeš mjesečno da kupiš jedne cipele za iste pare za koje sebe pretvaraš u pepeljaru? Smeta mi tvoj dim. Hajde prestani. Hraniš usta zlobne duhanske industrije. Bolje da se drogiraš. Pušenje je tako white trash. Za desetak minuta svaki strastveni pušač počet će da čupa sebi (a još vjerovatnije vama) kosu.

Zgužvajte mu kutiju
Zgužvajte, bacite u WC šolju, pocijepajte. A onda, nakon što tako skrnavite svete cigare, još počnite da pričate kako je to za nečije dobro, te kako će vam njegova pluća biti zahvalna. Ako možete dodajte "kako svaka cigara skraćuje pet minuta života".

Poslužite kafu i recite kako kod vas u kafiću nema cigareta

Cigare, najnovija žrtva ostrakizma, zapalile su sa ostrva. Ako ste konobar, imat ćete bar stotinu prilika dnevno da uništite dan pušaču. Sačekajte da naruči kafu, a onda mu recite kako je u nepušačkom dijelu ili nema pušenja. Možete samo zamišljati kakve će mu sve grozne misli proći kroz glavu... Onda možete da mu kažete da se šalite.

Udvarajte mu se
Šaljite bezobrazne "uh što bih te" poglede, pića, grebuckajte koljena, sve što stignete... A kada dođe do poljupca recite da se ne ljubite sa pepeljarama, da ne možete da vjerujete, "zar si i ti pušač?", "fuj", i sl.

Analizirajte potrebu za duhanom
Prospite onu staru dobru Freudovsku o samodestrukciji. Čim si pušač, odmah si suicidan. Pa ti uopće ne voliš sebe. Zar ne znaš da je tijelo hram? A zašto ne voliš sebe? Da li je tvoja mama mislila da nisi dovoljno dobar? Imaju stvarno dobre knjige samopomoći, ne moraš da se truješ. Zaslužuješ ljubav, itd.

Izliječeni gori od bolesnika
Bivši pušači su uglavnom gori od svih onih koji nikada nisu pipnuli cigaru u životu. Ako ste u tom taboru, ne treba vam se objašnjavati šta da radite. Ti i dalje pušiš? Znaš li ti šta to radi tvojim krvnim sudovima? U redu bi bilo da imaš pušačka pluća, to mnoge žene žele, ali pušačka noga? Kad misliš da prestaneš? Truješ okolinu!

Zaključak - sjašite
Pušači znaju da cigare nemaju baš isti efekat kao vitamin C. Možda će i prestati jednog dana. Možda stvarno dobiju rak, ali ih ipak pustite na miru dok sebi nanose štetu. Barem dok im vi ne plaćate cigarete i vama direktno ne škode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak