Dugoočekivani ekološki osviješten H&M

Radiosarajevo.ba

H&M se nije oglušio na optužbe da hiperprodukcijom svoje jeftine odjeće stvara ogromne količine otpada na našoj planeti, te je kompanija okrenula novi list i najavila svoju Conscious Collection. Nova kolekcija, koja u H&M robne kuće stiže u aprilu, sastoji se od linije za muškarce, za žene i za djecu, a kreirana je tako da pazi na okoliš. Naime, sve krpice iz Conscious Collection biće napravljene od organskog pamuka, organskog lana i recikliranog poliestera.

Karakteristika Conscious kolekcije je da ona neće predstavljati incident kojim kompanija pokušava zamazati oči ekolozima, nego će biti stalni dio H&M-ove ponude širom svijeta, samo će se njeni pojavni oblici mijenjati u skladu sa trenutnim trendovima. Prvi oblik kolekcije, koji će se u H&M-ovim prodajnim mjestima naći 15. aprila, zamišljen je minimalistički, u nježnim proljetnim i ljetnim bojama: bijeloj i svijetloružičastoj, bez suvišnih dezena i detalja, kako bi odgovarala svima.

radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak