Donosimo vam recept za najukusniji doručak: Da li ste jeli 'đavolja' jaja?

2
Radiosarajevo.ba
Donosimo vam recept za najukusniji doručak: Da li ste jeli 'đavolja' jaja?

Jeste li probali vragolastija jaja od onih običnih kuhanih na koje ste navikli?

Ako niste, donosimo vam recept za savršena 'đavolja' jaja, koja su svoje ime dobili zbog preukusnog i pikantnog okusa.

Sastojci

"Život na kašičicu": Penzioneri u BiH preživljavaju s nekoliko maraka dnevno

  • 6 tvrdo kuhanih jaja
  • 100 grama majoneze
  • 1 kašika dijon senfa
  • sol i biber
  • dimljena crvena paprika
  • kajenska paprika
  • ocat

Trik pekara: U tijesto za hljeb dodaju jedan sastojak koji ga čini svježim i mekanim danima

Priprema

1. Izrežite jaja na polovice. Stavite žumanca u zdjelu.

2. Napravite pire od žumanca, dodajte majonezu, senf, so, biber, i malo ocata, te dobro izmrvite sve dok ne dobijete glatku smjesu.

3. Punite bjelanjcad.

4. Pospite dimljenom paprikom i servirajte sa salatom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak