Doktorica otkrila razlog zašto neke žene imaju punije usne u trudnoći

Radiosarajevo.ba
Doktorica otkrila razlog zašto neke žene imaju punije usne u trudnoći

Reality zvijezda Khloe Kardashian nedavno je izjavila kako su joj u trudnoći usne bile punije. Nekim je ženama upravo to bio prvi znak trudnoće.

“Ima istine u tome da kako raste trbuh, tako mogu i usne”, izjavila je američka stručnjakinja za žensko zdravlje dr. Sherry A. Ross.

“Oticanje je normalno u trudnoći i događa se sa svakim dijelom tijela pa tako i usnama”, objasnila je doktorica i dodala da koža žena "sjaji" u trudnoći kao rezultat povećanja protoka krvi i cirkulacije u tijelu.

Većina nuspojava trudnoće nestat će nekoliko mjeseci nakon porođaja.

“Nakon otprilike tri do šest mjeseci poslije porođaja, sve bi trebalo biti kao prije trudnoće pa će se tako i usne vratiti na staro”, rekla je dr. Ross.

Podsjetimo, Khloe Kardashian bila je trudna tokom snimanja posljednje sezone reality showa Keeping Up With The Kardashians i nije bila oduševljena promjenama koje joj je donijelo drugo stanje.

“Neke žene imaju pune usne u trudnoći. Ja sam jedna od njih. Izgledale su ludo i masivno. Vjerujte mi, znam i mrzila sam ih. Puno se toga događa tijelu i licu u trudnoći. To je van kontrole”, napisala je 34-godišnjakinja na Instagramu i zamolila fanove da budu blagi prema njezinom tijelu i usnama za vrijeme komentiranja epizoda nove sezone popularnog showa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak