Djeca od Djeda Mraza najviše traže tatu

Radiosarajevo.ba
Djeca od Djeda Mraza najviše traže tatu

Prema pisanju londonskog Telegrapha, mnoga djeca su spremna da zaborave na najnoviji iPad, igračke, slatkiše ili kućnog ljubimca samo da bi ponovo imali oca koji će brinuti o njima. 

Prvo mjesto na listi najtraženijih poklona, također, bi moglo da bude veliko iznenađenje za mnoge roditelje jer se na njemu nalazi brat ili sestra. Na drugom je pravi irvas, a na trećem živi konj, dok je na četvrtom nekako neočekivano automobil. 

Među 50 najtraženijih poklona od Djeda Mraza, 17 se odnosi na kućne ljubimce i druge životinje - magarca, pile, pa čak i slona. 

Istraživanje, koje je obuhvatilo djecu između četiri i 12 godina, pokazalo je da djeca najviše traže i psa (5), čokoladu (6) i lizalicu (7). Na osmom mjestu je snijeg, a na devetom kuća. 

Na listi se pojavljuju i čisto materijalne stvari kao što su iPhone-i i iPad-i. Oni najmaštovitiji traže Mjesec, mašinu za putovanje kroz vrijeme ili... cveklu. 

Jedno dijete je tražilo Evu Longoriju, a drugo Harryja Stylesa, pjevača grupe "One Direction". "Mama" kao poklon za Božić zauzela je tek 23. mjesto na listi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak