Direktor prve crnogorske LGBT organizacije podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
Direktor prve crnogorske LGBT organizacije podnio ostavku

Tekst bez intervencija preuzimamo sa Manjine.ba, portala za sve manjinske i deprivilegirane skupine

Prvi deklarirani homoseksualac u Crnoj Gori i direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević podnio je danas ostavku u toj organizaciji, kazavši kako je situacija u kojoj se našao postala  nepodnošljiva.

On je zahvalio medijima na suradnji i, kako je kazao, praćenju istinske revolucije kada je riječ o ljudskim pravima LGBT zajednice u Crnoj Gori, javlja Tanjug. 

"Posebno vam hvala na senzibilitetu i razumijevanju osjetljivosti ove tematike. Hvala vam na svakom tekstu, fotografiji ili sklonjenom neprimjerenom komentaru s portala", kazao je Cimbaljević, te apelirao na crnogorske medije da nastave pomagati društveno prihvaćanje LGBT osoba. 

LGBT Forum progres organizirao je 24. jula u Budvi prvu gay povorku u Crnoj Gori, koja se, međutim, završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima, povredama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika Parade. 

Cimbaljević je nakon toga dobio niz prijetećih poruka preko društvenih mreža, zbog čega je zatražio od policije da se uradi procjena ugroženosti njegove sigurnosti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak