Danas za ručak: Piletina u lisnatom tijestu
Ukoliko volite jela pripremljena sa lisnatim tijestom i ljubitelj ste piletine onda je piletina u lisnatom tijestu pravi recept za vas. Ukoliko želite domaće lisnato tijesto možete ga pripremiti ili koristiti kupovno, odabir je na vama.
Sastojci:
lisnato tijesto
300 gr sitno narezane piletine
2 kašike isjeckanog peršuna
1 jaje + (1 jaje za premazivanje)
so i biber
2 kašike brašna
125 gr sira po izboru (mozzarela ili neki drugi)
Priprema:
Piletinu oprati, prosušiti i sitno narezati ili samljeti na krupno. Začiniti sa peršunom, soli i biberom. Dodati jaje i sve zajedno pomiješati da se smjesa sjedini. Lisnato tijesto razviti i razrezati na kocke. Na sredinu staviti komadić sira i kašiku nadjeva te zavinuti u svežanj pri vrhu. Također se mogu raditi kao rolice. Premazati sa razmućenim jajem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC oko 20 minuta, dok ne poprime lijepu zlatno žutu boju, savjetuje portal Recepti-svijeta.com.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.