Danas za ručak: Paradajz punjen tikvicama i parmezanom
Nisu samo paprike namijenjene za punjenje! Donosimo vam interesantan recept sa punjenim paradajzom za koji vam nisu potrebni nikakvi 'fancy' sastojci i koje možete napraviti vrlo brzo i jednostavno.
Krenimo redom:
Sastojci:
6 paradajza
4 mlada luka
1 češanj bijelog luka
30 gr maslaca
2 tikvice
1 kašika koncentrata rajčice
1 kašika sitno nasjeckanog bosiljka
1 kašika parmezana
Priprema:
Paradajzu odrezati vrh i kašikom izvaditi oprezno sredinu. U posudi zagrijati maslac, dodati sitno narezani luk i bijeli luk. Kada luk poprimi staklasti izgled, dodati narendane tikvice i malo pirjati na laganoj vatri. Dodati koncentrat paradajza i unutrašnjost paradajza koje smo izdubili.
Pirjati na laganoj vatri dok voda ne ispari, začiniti prema svom ukusu i sa smjesom puniti unutrašnjost paradajza.
Ovako pripremljen paradajz držati u frižideru, a prije posluživanja posuti sa sirom i zapeći u pećnici na visokoj temperaturi.
Prijatno!
(Recept preuzet sa sitea Recepti-svijeta.com)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.