Danas za ručak: Paprike punjene sirom
Paprike se mogu pripremiti na bezbroj načina - mogu biti prilog jelima, mogu se puniti sa mljevenim mesom, biti sastojak u salatama... U ovom receptu su punjene svježim sirom i zapečene zajedno sa krompirom. Jako ukusan obrok, bilo kao glavno jelo ukoliko ste na bezmesnoj prehrani, bilo kao prilog uz meso ili ribu.
Sastojci
7-8 zelenih paprika
500 gr svježeg sira
1 kiselo vrhnje
2 jaja
kilogram mladog krompira
1 češanj bijelog luka
malo peršuna
so, biber
Priprema
Paprike operite i očistite. Svježi sir pomiješajte sa jajima, kiselim vrhnjem, sitno sjeckanim lukom i peršunom, te dodajte malo soli i bijelog bibera. Dobivenom smjesom punite paprike, poredajte ih u tepsiju, a okolo popunite sa opranim i posoljenim mladim krompirom kojega prekrižite na četiri dijela. Pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 do 200˚ C, savjetuju Recepti-svijeta.com.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.