Danas ručak 'na kašiku': Teleća čorba
Kao današnji prijedlog za ručak, savjetujemo da pripremite Teleću čorbu. Meso i povrće, uvijek dobra i zdrava kombinacija.
Sastojci:
1 paradajz srednje veličine
2 srednje mrkve,oguljene
0,5 kg telećeg mesa
teleća koljenica (pola je sasvim dovoljno)
mljevena paprika-jedna supena kašika
čajna kašikica gustina ( ukoliko ne želite bistru čorbu )
posoliti po želji
Svježi peršun
po želji
1 šolja kisele terhane ili
2 nasjeckana na kocke krompira
Priprema:
Koljenicu, teleće meso i kocku dobro iskuhati Cca 1h potom procjediti ,a temeljac staviti ponovo na vatru. Teleće meso usitnit u sjeckalici i vratiti u lonac, isto učiniti i sa mesom koje se nalazi na koljenici.
Potom isjeći mrkvu i paradajz na kockice i dodati u temeljac. Kuhati 10 min i dodati terhanu/krompir. Krompiru treba duže da se kuha.
Ukoliko želite da čorba bude gusta, dodajte joj gustin, tako da ćete ga prethodno umutiti u šoljici sa malo temeljca, dok se ne pretvori u pastu i isti isuti u čorbu.
Kad čorba postane gusta, dodati svjež peršun, savjetuje Meggle kuharica.
Servirati dok je toplo. Prijatno !
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.