Danas pripremite nešto 'na kašiku'
Junetina sa krompirom i šampinjonima, naš je prijedlog za vaš današnji ručak.
Sastojci za šest osoba:
oko 500 gr junetine bez kosti
1 glavica luka
5 krompira
2 mrkve
350 gr šampinjona
po ukusu so,biber,vegeta
i još:
malo ulja
1 kašika brašna
1 kašika mljevene crvene paprike
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast dodati junetinu isječenu na kockice. Začiniti, po ukusu, pa preliti vodom i kuhati oko 45 minuta.
Zatim dodati narezane krompir i mrkve. Začiniti vegetom i kuhati oko 20 minuta. Po potrebi doliti vode.
Na malo ulja propržiti šampinjone narezane na listiće, pa dodati mesu.
Propržiti kašiku brašna i kašiku mljevene crvene paprike, pa dodati u meso sa povrćem. Pobiberiti. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri još 5 minuta, pa poslužiti, savjetuje Coolinarika.com.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.