Čuda su moguća: Collinovoj sreći nema kraja – on je pravi hokejaš!

Radiosarajevo.ba

Čuda su moguća! Stvarno jesu, reći će to i najsretniji jedanaestogodišnjak na planeti. Njegovo ime je Collin i on je dječak s umanjenim sposobnostima. Mislio je da je sam, da nema prijatelja i da ga niko ne voli. Ali, njegova mama znala je da to nije tako, piše portal Manjine.ba.

Ona je, naime, na Facebooku kreirala stranicu ‘Sretan rođendan Collin’ sakupivši za nekoliko dana više od dva miliona fanova. Prijedlozi su stizali, a stotine poklona već je bilo spremno za malenog junaka.

Ne sluteći šta se dešava, jednog sasvim običnog dana na ručku s porodicom, Collinu je ispunjen životni san. Ili makar njegov veliki dio. Oduvijek je želio biti profesionalni hokejaš, a kada je vodstvo lokalnog kluba Kalamazoo Wingsa, odlučilo da mu ponudi jednodnevni ugovor, njegovoj sreći nije bilo kraja. Tako će Collin u nedjelju na led – u dresu svog najdražeg kluba, sa svojim idolima. Bit će to njegov prvi nastup i sreća najveća.

Trener tima već mu je rezervisao posebno mjesto na klupi, on će učestvovati u cjelodnevnim aktivnostima tima, bit će dio pripreme meča, slušat će savjete trenera u svlačionici i strpljivo čekati svoje minute na ledu.

Tako je Collin sretan proslavio svoj jedanaesti rođendan, svjestan da je svijet prepun njegovih prijatelja. On nije sam kao što nijedno dijete ne treba biti samo. A njegova mama Jennifer i dalje ne može da vjeruje.

”Moj dječak sada ima više samopouzdanja. Ne brine ga ukoliko se ne sviđa drugoj djeci. Ne traži više prijatelje jer ih ima dva miliona”, govori Collinova mama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak