Cannelloni od palačinki punjeni piletinom i sirom
Ukoliko ste ljubitelj cannelleona (šuplji valjci od tjestenine, op. a.), onda je ovo idealan recept za vas, piše site Recepti-svijeta.com. Palačinke možete pripremiti i dan ranije, pa vam priprema same večere ili ručka neće oduzeti previše vremena. Možete ih čak i zamrznuti, te ih koristiti po potrebi.
Sastojci:
6-8 palačinki
250 gr pilećih fileta
250 gr svježeg sira
200 gr gaude
1 kesica parmezana
2 sušenog paradajza
1 jaje
peršun, bijeli luk, bosiljak
½ feferona
Priprema:
Palačinke napravite od smjese koja u sebi sadrži jedno jaje, 2 dcl mlijeka, 20 dkg brašna, čašu vode, malo soli, malo sode bikarbone, sitno sjeckanog ružmarina, bosiljka i peršuna. Palačinke ispecite na vreloj tavi.
Na malo masla i malo maslinovog ulja dinstajte crveni luk, tako da splasne, pa onda dodajte na kockice ili trakice narezane pileće filete. Kad oni dobiju boju, dodajte sitno isjeckani feferon, sitno sjeckani bijeli luk i sitno sjeckani peršun.
Nakon desetak minuta dinstanja, skinite s vatre i pustite da se malo ohladi. U to dodajte svježi sir, naribanu gaudu, pola vrećice parmezana, jedno jaje, još malo sjeckanog peršuna i bosiljka, a po želji dodajte i malo origana, malo soli i bibera.
S tom smjesom punite palačinke, zamotajte ih i posložite na pleh za pečenje u koju ste na dno stavili malo šalše od paradajza. Po vrhu prelijte ostatkom šalše i pospite parmezanom ili narendanom gaudom. Zapecite 35 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.