Budva: Jajima gađali autobus sa LGBT aktivistima i uzvikivali 'Ubij pedera'

Radiosarajevo.ba
Budva: Jajima gađali autobus sa LGBT aktivistima i uzvikivali 'Ubij pedera'

Uprkos buntu građana Budve i predstavnika političkih partija, koji su tražili da se odloži najavljena Parada ponosa, ona će danas ipak biti održana ispod bedema Starog grada.

Zakazana je tačno u podne, a učesnici bi najvjerovatnije trebalo da prošetaju od parka, ispod zidina Starog grada do stare autobuske stanice, odatke će se rivom vratiti na polaznu tačku, javlja crnogorski portal Vijesti.me.

Nešto manje od sat vremena prije početka Parade, u Gradskom parku došlo je do sukoba između policije i grupe mladića, među kojima je bio i poznati bokser Nikola Sjekloća.

Desetina mladića gađala je jajima autobus u kom su bili LGBT aktivisti, uz povike: 'Bolesnici', 'Pederi'. U autobusu je bilo oko 30 aktivista, koji se trenutno nalaze u malon parku, blizu Starog grada, okruženi velikim brojem policajaca.

Na terasi hotela 'Mogren' nalazi se grupa mladića koji uzvikuju: 'Ubij, ubij, pedera'.

Dva sata prije početka parade, u Budvi je već veliki broj policijskih snaga. Kako javlja novinar Vijesti.me sa lica mjesta, kod Gradskog parka je okupljeno oko 50 pripadnika Interventne policije, stigli su i pripadnici Posebne jedinice sa 20-ak džipova.

Tri džipa Posebne policije su stacionirana kod hotela 'Avala', a kod stare Autobuske stanice se nalazi vozilo vatrogasne jedinice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak