Brza dijeta: Za četiri dana dva kilograma manje

Radiosarajevo.ba
Brza dijeta: Za četiri dana dva kilograma manje

Probajte dijetu s ananasom koji je zaista čudotvoran, jer osim obilja vitamina i minerala sadrži i enzim koji podstiče sagorijevanje masti. Tokom ove dijete ananas možete jesti kada god ste gladni, čak i uvečer.

PLAN ISHRANE

Za doručak četiri dana umjesto obilnog doručka popijte čašu soka od ananasa. Za ručak pripremajte jela s ananasom. Užinajte dijetalni jogurt s komadićima svježeg ananasa. A za večeru priuštite sebi supu od povrća s komadićem integralnog hljeba.

Prijedlozi pripreme:

Za salatu vam je potrebno pola ananasa, 400 g kiselog kupusa, kašika sjemenki suncokreta. Ananas isjecite. Na ulju prodinstajte kupus, dodajte ananas s 50 ml vode, kuhajte 10 minuta, pa ohladite.

Za ručak vam je potrebno 150 g fileta bilo kojeg mesa, kašika ulja, so, crni luk, bijeli luk, pola kašike cimeta, biber, pola kašike sjeckane majčine dušice i origana, 100 g paradajza, pola banane, 3 kriške ananasa, pola kašike putera.

Ispecite meso i izvadite. Prodinstajte luk s cimetom i biberom, dodajte začine i paradajz. Napravite pire, dodajte 250 ml vode i kuhajte 10 minuta. U to dodajte meso i ostavite 20 minuta da odstoji. Voće ispecite i dodajte meso, piše Zena.blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak