Bh. namještaj uskoro i u Velikoj Britaniji

Radiosarajevo.ba
Bh. namještaj uskoro i u Velikoj Britaniji

Samo tri mjeseca nakon veoma zapaženog pojavljivanja na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, bh. proizvođači namještaja ostvaruju uspjeh i na tržištu Velike Britanije, saopćeno je iz projekta FIRMA.

Nakon posjete nedavno održanom sajmu namještaja u Birminghamu “INTERIORS NEC 2011” (22.-25. januar), firme iz BiH počele su sa pripremanjem uzorka za prodaju te organizovanjem prvih naručenih isporuka.  

Članove bh. delegacije činili su predstavnici sedam firmi iz BiH - Urban iz Banjaluke, Scontoprom iz Prijedora, Krivaja 1884 iz Zavidovića, Nova Forma iz Šamca, Standard iz Prnjavora, Artisan iz Tešnja i Xylon iz Ilijaša.

Dvije kompanije, Krivaja 1884 i Nova Forma vratile su sa dobijenim narudžbama i trenutno ubrzano rade kako bi za Veliku Britaniju otišle prve isporuke stolova, stolica i komoda.

U Birminghamu je bh. delegacija uspostavila i nukleus prodajno-proizvodne agencije (PPA) za tržište Velike Britanije, koja će firmama iz BiH pružati podršku kako bi što uspješnije odgovorile na zahtjeve tamošnjeg tržišta, a pomagaće im i u prodajnim aktivnostima. Kompanija Woodline Marketing Ltd. na području Velike Britanije djelovaće kao predstavnik za prodaju za firme iz BiH.  

Ovu posjetu, u organizaciji Vanjsko-trgovinske komore BiH (VTK BiH), podržao je USAID-Sida FIRMA projekat, a u delegaciji su takođe bili i predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA te Privredne komore Republike Srpske.

Tokom osamdesetih godina, Bosna i Hercegovina izvozila je značajne količine namještaja u Veliku Britaniju.

Vezano:

Artisan iz Tešnja u suradnji sa jednim od najvećih dizajnera današnjice

Šta je sajam u Kelnu donio bh. proizvođačima?

Proizvodplus studenata ALU predstavljen na IMM Cologne


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak