Besmisao predrasuda: 'Gay vjenčanja će natjerati ljude da budu gay'

Radiosarajevo.ba
Besmisao predrasuda: 'Gay vjenčanja će natjerati ljude da budu gay'

U Hrvatskoj je u zadnje vrijeme jedna od top tema referendumsko pitanje koje se odnosi na to da li je brak isključivo zajednica između muškarca i žene. 

Inicijatijavu za priznavanje gay brakova i istospolnih zajednica jedni mahom opisuju kao 'antikršćansku inicijativu koja se protivi istinskim vrijednostima' (među njima je i udruženje 'U ime obitelji') dok ona, sa druge strane, dobija i svoje sljedbenike i poklonike.

Jedni od onih koji su protiv toga da se u hrvatski Ustav uvede definicija braka kao isključivo zajednice između muškarca i žene, jesu i aktivisti iz Zagreb Pride zajednice, koji su na svom Facebook pageu objavili ironičnih '10 razloga zašto se protiviti bračnoj jednakosti', želeći demistificirati ovriježene mitove i predrasude o gay zajednici.

''Ovaj popis je već kružio internetom prije par mjeseci, ali u zadnje vrijeme slušajući neke izjave i 'mišljenja', očito je da moramo podsjetiti ljude na besmislenost njihovih predrasuda'', objavila je Zagreb Pride zajednica na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak