Beograd: Sutra odluka o održavanju Parade ponosa

Radiosarajevo.ba
Beograd: Sutra odluka o održavanju Parade ponosa

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i šef ureda za koordinaciju službi sigurnosti Aleksandar Vučić sazvao je za sutra sjednicu tog tijela na kojoj će biti donesena odluka o tome hoće li se Parada ponosa, koju su organizatori zakazali za subotu, biti održana, rečeno je Tanjugu u uredu prvog potpredsjednika vlade, javlja Fena

Organizatori "Parade ponosa" najavili su danas da je sve spremno za njeno održavanje ističući kako očekuju da će šetnja biti održana, ali da još uvijek nisu dobili sigurnosnu procjenu. 

Na raznim lokacijama u subotu 28. septembra, za kada je najavljeno održavanje šetnje u okviru Parade ponosa, protivnici te manifestacije, koji traže njenu zabranu, prijavili su policiji ukupno osam skupova. 

Srpski "Obraz", organizacija SNP "Naši", Sabor "Zavetnici" i još nekoliko organizacija i pojedinaca prijavili su održavanje skupova, navodeći da žele mirno i dostojanstvo okupljanje. 

Protest ispred zgrade Vlade Srbije za 28. septembar najavio je i pokret "Dveri". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak