Baba Vanga: Bolest gora od side pokosit će muškarce

Radiosarajevo.ba
Baba Vanga: Bolest gora od side pokosit će muškarce

Velika poplava koja stiže već na proljeće donijet će rijeku leševa, a kad pomislimo da je najgora noćna mora prošla, stiže strašna bolest. Bit će gora od side, a pokosit će muškarce.

Predviđanja od kojih se ledi krv u žilama svijetu je otkrio ukrajinski putnik i biznismen Anatolij Lubčenko. On je proveo neko vrijeme s legendarnom bugarskom proročicom Vangelijom Gušterovom, poznatijom pod imenom Baba Vanga, neposredno prije njezine smrti. Lubčenko je zapisivao od riječi do riječi svaku njezinu viziju, piše 24sata.hr

Nije poznato zašto je o svemu šutio 17 godina. Međutim, mnogi se slažu da je tajne koje mu je otkrila starica slobodno mogao i dalje držati za sebe.

“Plovit će rijeka leševa”, slikovita je najava proljetne poplave, za koju nije rekla gdje će tačno biti. Razni vidovnjaci smatraju da je tu riječ o više poplava koje će zadesiti svijet nakon otapanja snijega i odnijeti mnogo ljudskih žrtava. 

Te i druge detalje o predviđanjima najpoznatije svjetske vidjelice objavio je Radio Ukrajina, koji program emitira iz Kijeva. 

Hiljade slušatelja panično su počele zvati redakciju radija nakon što su čuli predviđanja o novoj pošasti, goroj od side. Navodno će zaraženi umirati u strašnim mukama, a tijelo će im biti puno gnojnih čireva.

Iako je rečeno da će bolest uglavnom napadati muškarce, zvale su hiljade uplašenih žena koje su zahtijevale da im otvoreno kažu je li riječ tek o emisiji za privlačenje pažnje ili su stvarno u pitanju crna predviđanja Babe Vange, u koja mnogi vjeruju.

Predvidjela je mnoge svjetske katastrofe

Slijepa proročica, koja je umrla 1996, predvidjela je mnoge svjetske katastrofe

Najavila je početak Drugog svjetskog rata, napad na Svjetski trgovinski centar u New Yorku 11. septembra 2001. godine, raspad SSSR-a, smrt princeze Diane i vlastitu smrt 11. augusta 1996. godine.

Poruke je dobivala od nevidljivih bića?

Kad su je pitali kako sve zna, rekla je da to dobiva od nevidljivih bića koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu.

Saznavši za njezine sposobnosti, za Vangin rad zainteresirale su se bugarske tajne službe. Po savjete joj je dolazio i bugarski predsjednik Komunističke partije Teodor Živkov, a bugarskom kralju Borisu III. rekla je točan datum smrti.

Tokom Drugog svjetskog rata posjetio ju je i Adolf Hitler. Govori se da je iz njene kuće izletio ljutit. Vanga mu je, naime, predvidjela neslavan kraj. Što je predvidjela Staljinu, zbog kojega je dva puta putovala u SSSR, zapisano je u dokumentima KGB-a koji još nisu dostupni javnosti.

Sredinom 1960-ih godina Vangu su promatrali na Institutu za sugestologiju na Bugarskoj akademiji znanosti.

Pogodila u 80 posto slučajeva

Dali su joj ured u kojem je primala klijente, a sva njena predviđanja bilježili su naučnici. Navodno je pogodila u 80 posto slučajeva, pogotovo kada se radilo o utvrđivanju sudbina nestalih nakon Drugog svjetskog rata. Uspješnost drugih proroka nije bila veća od 20 posto.

Prema nekim njenim proročanstvima, čovječanstvu se ne piše dobro. Slijedit će brutalni ratovi u kojima će se koristiti nuklearno oružje, a zarazne bolesti kosit će preživjele. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak