Akcija 'Moj je život moja pjesma'

Radiosarajevo.ba
Akcija 'Moj je život moja pjesma'

Svijest o opasnostima raka grlića matericenije dovoljno zastupljena među ženskom populacijom.Ovo pokazuju istatistika: U Evropi svakih 11 minuta jedna žena umre od ove bolesti.

Rak grlića materice može se uspješno liječiti ukoliko se otkrije na vrijeme. Redovni ginekološki pregledi koji uključuju papa test, kao i vakcinacija djevojčica, doprinose radikalnom smanjenju oboljelih od raka grlića materice. 

Četiri regionalno uspješne pjevačice: Nina Badrić, Karolina Gočeva, Aleksandra Radović i Maya Sar priključile su se akciji "Moj je život moja pjesma" te snimile istoimenu pjesmu.

Poslušajte je i razmislite o svim ženama koje volite. Zahvaljujući redovnim kontrolama, jedna potencijalno smrtonosna bolest može postati samo loša uspomena.  

Tekst i muziku za pjesmu potpisuje Maya Sar,  muzički producent pjesme je Mahir Sarihodzić (Long Play Studio Sarajevo), koji je takođe autor aranžmana. Spot je uradila Arthur Produkcija iz Tuzle, a sniman je u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu. 

Humanitarni karakter akcije ima za cilj prikupljanje sredstava koja bi trebala biti utrošena na programe prevencije raka grlića maternice. Tokom mjeseca Januara 2011. biće aktivni i humantirani brojevi : MTEL- 1434, BH Telecom- 090 29 00 33 i HT ERONET- 092 880 820. Pozivom na navedene brojeve donirate 1 KM (+PDV) fondu za borbu protiv raka grlića. 26. januara planiran je završni događaj akcije na kojem će se okupiti sve četiri pjevačice pjesme "Moj je život moja pjesma"

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak