Žena iz Ukrajine proglašena mrtvom, nakon 10 sati šokirala sve

Radiosarajevo.ba
Žena iz Ukrajine proglašena mrtvom, nakon 10 sati šokirala sve

Žena iz Ukrajine, kojoj su bolničari konstatovali smrt, deset sati kasnije se "vratila iz mrtvih".

Nakon što su je i ljekari i policija proglasili mrtvom, njena porodica počela je pripremati sahranu, ali je Ksenia Didukh, starija medicinska sestra u penziji, počela davati znakove života. Ubrzo poslije se potuno oporavila, piše Odditycentral.com.

Sve se desilo prije 20-ak dana. Njoj su bolničari konstatovali smrt u šest sati ujutro. Doktori su provjerili vitalne signale i pokušali reanimaciju, ali nije bilo znakova života. Bila je u trećem stadiju kome. Njenu smrt je potvrdila i policija. Lokalne vlasti su započele izradu umrlice. No, njena kćerka je primijetila da se dešava nešto čudno.

Satima kasnije dodirivali smo njeno čelo i primijetili da je toplo. Njene ruke su isto bile tople i shvatili smo da je živa“, rekla je njena kćer.

Ljekar s intenzivne njege je kazao da u svojih 37 godina iskustva nikada nije imao ovakav slučaj.

Kada su Kseniu pitali šta je vidjela kada je bila u dubokoj komi, odgovorila je da je vidjela „kraljevstvo nebesko“. Kazala je da je dozivala oca, htjela da ga pita da li mu je tamo ugodno, a onda je otvorila oči i iznad nje je bila njena porodica.

Sudeći po ukrajinskim medijima, Ksenia Didukh je otpuštena iz bolnice, osjeća se odlično i dobrog je zdravlja za svoje godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak