Žena iz SAD-a ukrala piletinu u vrijednosti 2 miliona KM: Osuđena na dugogodišnju robiju

2
Radiosarajevo.ba
Žena iz SAD-a ukrala piletinu u vrijednosti 2 miliona KM: Osuđena na dugogodišnju robiju

Amerikanka Vera Liddell, čini se velika zaljubljenica u pileća krilca, ukrala ih u vrijednosti od 1,5 miliona dolara (2.66 miliona KM) zbog čega je završila u zatvoru na sljedećih devet godina, prenosi LADbible.

Bivša direktorica prehrambene službe Harvey School District u saveznoj državi Illinois optužena je za krađu velikih količina hrane u kutijama koja je bila namijenjena učenicima koji su učili na daljinu tokom pandemije koronavirusa. Postojao je plan da će škola i dalje osiguravati obroke za učenike koji ih mogu sami preuzeti.

Liddell je optužena da je naručila 11 hiljada pilećih krilaca od školskog dobavljača hrane i da ih je sama preuzela te da pileća krilca nikad nisu stigla u školu ili u ruke učenika. Tokom revizije otkriveno je da je školski okrug prekoračio godišnji budžet za 300 hiljada dolara (oko 531 hiljadu KM), i to usprkos tome što je prošlo tek pola godine. 

Sin zloglasnog bivšeg šefa Cosa Nostre objavom razbijesnio Italiju: 'To je podli napad na državu'

Tužioci su rekli da su pronašli račune koje je potpisala Liddell naručujući ogromne količine hrane, uglavnom pilećih krilaca, koja ne bi bila poslužena učenicima jer su sadržavala kosti.

Na kraju je priznala krivicu za krađu oko 11 hiljada kutija pilećih krilaca koje je naručila te je osuđena na devet godina zatvora zbog krađe. Nije jasno što je Liddell namjeravala učiniti s tolikom količinom piletine, piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak