Zašto žene u Japanu u kabinama stavljaju kesu na glavu kad se presvlače: Postoje dva razloga

0
Radiosarajevo.ba

Za neke potpuno mistična zemlja, hladna i daleka, a za druge oličenje reda, rada, discipline i prelijepe kulture. Jednom riječju Japan - zemlja izlazećeg sunca poznata je po spoju modernog i tradicionalnog.

Za Japan kažu da je nekoliko "svjetlosnih" godina ispred mnogih zemalja. Nedavni utisak jedne strankinje koja trenutno boravi u Japanu, upravo je to i dokazao.

Ukoliko vas put nanese tamo, nemojte da vas začudi ono što će da vas sačeka u svim radnjama.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

U Japanu u svakoj kabini za presvlačanje postoje nekoliko pravila koji se tiču higijene.

Kada ulazite u nju prvo što ćete morati da uradite jeste da izujete cipele, a kako ne biste stajali bosi i prljali čarape, tu je i čista prostirka namenjena za stajanje, piše Mondo.rs.

Ono što je mnoge iznenadilo jeste pravilo koje se odnosi na žene. U svakoj kabini nalaze se tzv. "torbe ili kese" za glavu od laganog i prozirnog materijala, a sve zbog jednog cilja - kako se odjeća ne bi uprljala od šminke, ali i ostale prljavštine, jer neko drugi treba da je isproba.

Genijalno, zar ne?

Također, jedna korisnica Twittera je nedavno podijelila fotografiju Japanke koja se slikala sa kesom na glavi dok je isprobavala odjeću, uz riječi:

"Ova djevojka prikazuje svoj svakodnevni život u Tokiju, između ostalog u butiku dobiješ ovu kesu da kad probaš stvari ne ostaje puder i prljavšrina na njima. Dobra fora, Japanci su uvijek korak ispred svih".

Foto: Reddit: Pravila u kabini

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak