Zaboravila isključiti klimu pa otišla 10 dana na more: Iznenadila se kad joj je stigao račun

3
Radiosarajevo.ba
Zaboravila isključiti klimu pa otišla 10 dana na more: Iznenadila se kad joj je stigao račun

U današnje vrijeme klima-uređaj nije samo luksuz, već ključan element udobnosti u svakom domu, osobito tokom vrućih ljetnih mjeseci.

I dok mnogi od nas cijenimo ugodan hladni zrak koji klima pruža, često se brinemo o tome koliko će nas njegova upotreba koštati.

Zbog povećih računa posebno je strahovala jedna srbijanska državljanka, koja je otišla na desetodnevno ljetovanje bez da je u stanu isključila klimu.

Svjedok masakra u Daruvaru: Ubio petero ljudi i nakon zločina naručio piće

Srećom, kada joj je stigao račun, ugodno se iznenadila. Očekivala je, kaže na platformi X (nekadašnji Twitter), puno veći iznos.

"Stigao račun za struju. Sa strahom ga otvaram, jer je ova gospođa ostavila klimu da radi svih 10 dana dok smo bili na moru. Srećom je klima inverter, pa je preživio i račun od 5.300 dinara (oko 90 KM). Očekivala sam puno više", istakla je ona, prenosi Večernji list.

Kako je potom u komentarima napomenula, stan je renoviran prije nekoliko godina, a tom prilikom ugrađeni su uređaji s malom potrošnjom, što je vjerojatno pomoglo.

"Iako smo mi, kad smo renovirali stan prije 7-8 godina stavili sve štedljive sijalice, uzeli uređaje sa malom potrošnjom i prozore sa super dihtivanjem. Vjerovatno je to pomoglo", istakla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak