Upoznajte dražesne ptičice iz Japana: Podsjećaju na loptice pamuka, a izuzetno su druželjubive

0
Radiosarajevo.ba

Shima Enaga, poznata i kao japanska dugorepa sjenica, jedna je od najslađih i najsimpatičnijih ptica koje krase japanske šume. Ova mala, bijela ptičica s dugim repom, često se naziva anđeoskom zbog svog nježnog izgleda i dražesnog ponašanja.

Shima Enaga je podvrsta dugorepe sjenice (Aegithalos caudatus) koja živi isključivo u Japanu, gdje je poznata po svojoj gotovo potpuno bijeloj glavi, za razliku od svojih europskih rođaka koji imaju tamne oznake na glavi. Njihov krhki, snježnobijeli izgled u kombinaciji s malim crnim očima daje im izgled koji topi srca ljubitelja ptica diljem svijeta.

Ove su ptičice društvena bića i obično se mogu vidjeti u skupinama kako lepršaju kroz šume u potrazi za hranom. Često se zadržavaju u gustim šumama gdje se hrane insektima i sjemenkama. Njihova energična i vesela narav čini ih omiljenim prizorom za promatrače ptica i fotografe.

Nermin Nikšić objavio video s otvaranja mosta i zanimljivu poruku o navikama - ko priča, a ko radi?

Shima Enaga postala je prava zvijezda na društvenim mrežama, gdje se njezine slike i videozapisi često dijele zbog njihove nevjerojatne ljupkosti. Ove ptičice su također simbol sreće i dobrih vijesti u japanskoj kulturi, što dodatno pridonosi njihovoj popularnosti, piše Index.hr

Unatoč svojoj popularnosti, Shima Enage podsjećaju nas na krhkost prirode i važnost očuvanja njihovih staništa.

Kao stanovnici japanskih šuma, osjetljive su na promjene u okolišu, što ih čini važnim pokazateljima zdravlja ekosustava.

Shima Enage nisu samo simbol ljepote prirode već i podsjetnik na čuda koja još uvijek postoje u našim šumama i koja treba pažljivo čuvati.

@supplytvs

Shima Enaga a Japanese bird

♬ เสียงต้นฉบับ - TVs - TVs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak