Umjesto oko 60, vožnju taksijem u Hrvatskoj platio je 940 KM!: "Ako niste primijetili..."

2
Radiosarajevo.ba

Na vožnju taksijem se, barem u Hrvatskoj, do prije šest-sedam godina gledalo kao na luksuz. Onda je u grad stigao Uber, zajedno sa svojim dampinškim cijenama, i jednom zauvijek otklonio ove strahove.

Zbog toga, danas je preko mobilne aplikacije moguće sa, recimo, Glavne željezničke stanice u Zagrebu stići do slovenske granice za nešto više od 31 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, još uvijek je, za onoga ko je uporan (ili iskusan; ali na krivi tj. staromodni način), moguće pronaći privatni transport za nešto višu cifru od ove. Za dosta veću cifru...

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

Tako je jedan (ne)sretnik za ovu relaciju platio čak - 480 eura (940 KM). 

Čitatelj koji je Slobodnoj Dalmaciji poslao ovaj račun je usputno napisao: "Ako niste primijetili, takve račune većinom izdaju novootvorene firme, razni j.d.o.o.- ovi koje rade i preko aplikacija, a kada ih uzmete na taxi stajalištima događa se ovo".

Inače, riječ je o putu od 46 kilometara, koji traje otprilike toliko i minuta. Za usporedbu, s obzirom da je hrvatski minimalac 560 eura, ovaj iznos predstavlja 86 posto takve plaće. 

Foto: Slobodna Dalmacija: Račun za taxi vožnju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak