Šta svakom znaku Zodijaka donosi period do 6. maja: Vrijeme izazova i problema

0
Radiosarajevo.ba
Šta svakom znaku Zodijaka donosi period do 6. maja: Vrijeme izazova i problema

Venera ulazi u Blizance 11. aprila i tu ostaje do 6. maja. Astrolozi smatraju da ovo razdoblje neće biti najpovoljnije. Ispričali su zašto nam Venera može zakomplicirati život i kako se s time nositi.

Kako navode, planet će izgubiti dio svoje energije pa nas glavne poteškoće mogu čekati na samom početku njegovog boravka u znaku Blizanaca. Najviše problema bit će na području zdravlja.

Za mnoge ljude, učinkovitost i, općenito, želja da se nešto učini može se smanjiti.

Bijela kuća odbacuje tvrdnje da su sankcije krive za pad helikoptera iranskog predsjednika

Evo šta čeka svaki znak Zodijaka:

Ovan

Ovnovi od 11. aprila do 6. maja trebaju se usredotočiti na najvažnije zadatke. Ovo je osnovno pravilo uspjeha, kojeg se vrijedi prisjetiti svaki dan.

Postoji i povoljan period za provođenje u praksu ranije primljenih savjeta. Nema potrebe zaobići ono što kažu i preporučuju bliski ljudi, partner, roditelji i prijatelji. Oni vam žele najbolje.

Ovo su najbolje svekrve po horoskopu: Prema snahama se odnose kao druge majke

Bik

Projekti u koje Bik polaže velike nade mogu propasti. Venera neće djelovati negativno izravno. Ona može ubaciti turbulencije u ljubavnu sferu i stvoriti sumnje kod Bika.

Ovo je za njih najvažniji planet. Stoga će snažno osjetiti njeno slabljenje, ali će se, kao i kod svih drugih, za nekoliko dana situacija djelomično oporaviti.

Po želji možete prebaciti pažnju s ljubavi na posao i obrnuto.

Blizanci

Blizanci će imati manje želje i energije za traženjem srodne duše. U aprilu i početkom maja bolje je posvetiti pozornost kućanskim poslovima i poslu.

Intuicija će i dalje biti dobar vodič koji će vam pomoći da dođete do istine, ali samo u prvih deset dana Venere u vašem znaku, jer nakon toga počinje retrogradna faza kretanja Merkura.

Astrolozi tvrde: Uskoro stiže važan dan, evo šta donosi svim horoskopskim znakovima

Rak

Rakovi se u ovom izazovnom razdoblju neće moći uskladiti sa silama Svemira, a posebno Venerom. Bit će to vrijeme nesklada, unutarnjeg i vanjskog.

Morat ćete potrošiti dosta vremena samo na sabiranje misli. Rakovi se ne bi trebali oslanjati na tuđa mišljenja. U ovom izazovnom razdoblju bolje je osloniti se na sebe.

To će vam pomoći održati financijsku i emocionalnu stabilnost.

Lav

Zbog pogoršanja energije Venere, Lavovima se može činiti da su ranije postavljeni ciljevi jednostavno nedostižni. U ovom slučaju astrolozi snažno savjetuju promjenu plana djelovanja, a ne samog cilja.

Lavovi sada ne mogu biti raspršeni na nekoliko zadataka u isto vrijeme niti se prepustiti žurbi. Trebate ostati fokusirani, jaki i samouvjereni, odnosno biti ono što jeste.

Spremite se, loše vijesti: Ova tri horoskopska znaka od 10. aprila čeka težak period

Djevica

Djevicu neće previše pogoditi slabost Venere, ali se posljedice njenog prelaska u Blizance ipak osjećaju. Prvo što stručnjaci savjetuju je činiti dobra djela.

I definitivno se ne isplati na negativno odgovoriti negativnim. Osveta i ljutnja dvije su najgore karakterne osobine za april i početak maja.

Djevice trebaju razmišljati pozitivno i ne obazirati se na negativne postupke ljudi oko sebe.

Vaga

Ako Vaga ima puno slobodnog vremena dio je potrebno posvetiti svojim najdražima – srodnoj duši, roditeljima, kao i djeci. Spas od mogućih nevolja i problema za Vagu bit će u ugodnoj komunikaciji i zabavi.

Također, tokom razdoblja slabosti Venere, nema potrebe preuzimati teške slučajeve i žuriti.

Važno je zapamtiti da onaj ko pomiče planine prvo pomiče male kamenčiće. U svemu je važna dosljednost.

Najbolji radnici i kolege na poslu: Horoskopski znakovi s kojima želite raditi

Škorpion

Slaba Venera Škorpione neće puno povrijediti, pogotovo ako sve ne uzimaju previše k srcu. Sve poteškoće koje će ovaj planet donijeti nestat će vrlo brzo.

Nadolazeće razdoblje obilježit će neki izazovi, ali ne za same Škorpione, već za njihovu srodnu dušu i rodbinu. Sada se ni u kojem slučaju ne može sakriti iza maske ravnodušnosti.

Astrolozi vjeruju da ovakvo ponašanje može izazvati probleme u budućnosti.

Strijelac

Strijelcima koji vole putovanja i promjenu okoline, bolje je da sve to privremeno obustave. Rezerva snaga bit će značajno smanjena, stoga je bolje usredotočiti se na jednostavne stvari i manje izlaziti iz svoje zone udobnosti.

Također, astrolozi preporučuju manje ekstremne sportove. Preveliko opterećenje može Strijelce lišiti snage i energije na dulje vrijeme.

Obratite pažnju na ove dane: Koji je datum u aprilu najsretniji za svaki znak?

Jarac

Jarci u razdoblju slabe Venere mogu biti lišeni strpljenja – jedne od glavnih i najboljih osobina njihova karaktera. Htjet će brže postići uspjeh, brže riješiti probleme, ali žurba može uzrokovati još više nevolja.

Želite li se susresti s manje problema na svom putu, prakticirajte jednostavnost i što manje se ponašajte provokativno.

Vodolija

Jedna od najkorisnijih životnih vještina Vodenjacima između 11.4. i 6.5. je sposobnost brzog zaboravljanja svih loših stvari.

Ako su Vodenjaci uvrijeđeni postupcima drugih, to može izazvati velike svađe i unutarnje sukobe.

Samo će im snaga volje pomoći da se oslobode osjetljivosti. Ne brinite, na kraju će sve, poput prehlade, nestati samo od sebe.

Ovo su najinteligentniji horoskopski znaci: Provjerite na kojem ste mjestu

Ribe

Zvijezde i planeti pokreću novi životni program za Ribe, ali Venera može učiniti da jednostavno ne želite nešto poduzeti. Kako bi se neke ugodne stvari brže počele događati u životu, Ribe bi trebale unijeti malo raznolikosti u osobni život i radni proces, odmoriti se.

Glavna stvar je da sada ne riskirate svoje zdravlje, jer Venera može značajno usporiti brzinu oporavka.

Neka vaše tijelo i psiha ojačaju i pomognu vam da prebrodite sve nedaće, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak