Srbi su najobdareniji

Radiosarajevo.ba
Srbi su najobdareniji

Iako su Francuzi poznati kao najbolji ljubavnici u Europi, čini se da su Srbi ipak malo napredniji kada su dužina i širina penisa u pitanju.

Naime, kako tvrdi seksolog Dr. Sava Bojović iz klinike "Plodnost", prema istraživanjima koje je proveo, Srbi su obdareniji nego prosječni Europljani.

"Prosječna dužina penisa u erekciji kod Srba iznosi između 16 i 17 centimetra"

"Upravo završavam knjigu 'Spolni genitalni organ muškarca' u kojoj su rezultati mojeg istraživanja. Prema rezultatima do kojih sam došao, prosječna dužina penisa u opuštenom stanju kod nas je 8,54 centimetra, a u erekciji on naraste i do dva-tri puta. Prosječna dužina penisa u erekciji kod Srba iznosi između 16 i 17 centimetra", rekao je Dr. Bojović za srpski Alo!.

Budući da bi u raznim anketama mnogi muškarci "dodali" centimetar ili dva, istraživanje kojim se mjeri dužina i debljina penisa mjeri se pomoću kondoma.

"I stopala su nam različite veličine pa u skladu s tim nosimo i različite brojeve obuće", rekao je Jan Vinzenz Krauseiz iz Instituta za kondome.

"Tijekom desetomjesečnog testiranja smo primijetili da se u Francuskoj troše znatno veći prezervativi nego recimo u Grčkoj", dodaje Nijemac koji je prije dvije godine na tržište plasirao kondom u spreju.

Osim prezervativa u spreju, Krauseiz planira 1. decembra, na Svjetski dan side, predstaviti novu kolekciju kondoma.

"My size" kondomi imat će šest različitih veličina koji bi trebali spriječiti od spolnih bolesti i neželjene trudnoće na taj način što će odgovarati svakoj veličini i dužini.

Podsjetimo, prema najnovijim istraživanjima iz 2008. godine vodili su Francuzi s prosječnim penisom dužine 15,48. Na samom dnu ljestvice su Grci kojima je prosječna dužina spolnog organa tek 12,18.

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak