Skriveni dragulj Makarske: Plaža mami uzdahe, svi se žele okupati baš tu

1
Radiosarajevo.ba

Jadranska obala omiljena je destinacija svih u regionu za godišnji odmor, a iz godine u godinu postaje sve poželjnija i mimo regiona. Kristalno čisto more, priroda i plaže uvijek su bile prednosti jadranske obale koja je dodana na kartu svih svjetskih putnika. 

Svaki primorski grad krije "tajne" plaže i uvale, gdje možete, za razliku od bučnih, gradskih plaža, uživati u miru i tišini, te prirodi koja vas okružuje. 

Jedna od takvih plaža je Nugal na Makarskoj rivijeri, a sami pogled na nju ostavlja bez daha, prenosi Journal

Turisti bježe iz apartmana, dim stigao u Split: "Užasno smrdi po paljevini i pada pepeo"

Idilična plaža Nugal, omiljeno je mjesto sve više domaćih i stranih turista i turistkinja, koji na ovoj plaži pronalaze mir i tišinu. Plaža je okružena liticama i šumom, a pruža privatnost. 

Najbliža je Tučepima, a do nje ćete doći spuštajući se kroz bujnu šumu parka Osejava. 

Plaža Nugal zapela je za oko i brojnim svjetskim medijima.

Prestižni američki magazin posvećen putovanjima Condé Nast Traveler prije dvije godine je uvrstio među top 25 najljepših europskih plaža, a osvojila je i pariški Vogue koji je je svrstao među 8 najljepših hrvatskih plaža. O ovom skrivenom raju pisao je svojedobno i CNN, a čitatelji portala European Best Destinations 2019. godine smjestili su je na treće mjesto omiljenih plaža u Europi.

Dobar glas daleko se čuje pa Nugal više i nije tako skrivena tajna i sve više ljudi se baš ovdje želi okupati.

Spektakularni pogled, kristalno čisto more, netaknuta priroda i izoliranost samo su neki od razloga zbog čega će se 40-minutna šetnja do plaže apsolutno isplatiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak