Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka?

Radiosarajevo.ba

Društvenom mrežom Facebook danas kruži status Sarajke koja je objavila fotografije navodno otrovnog pauka zvanog Mouse Spider, kako je napisala, ona je ovog pauka pronašla u svom stanu u Sarajevu.

Njen Facebook status prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji, želim da podijelim s vama nesvakidašnje iskustvo moje porodice sa paukom koji liči na one iz horor filmova. U ranim jutarnjim satima (3:00 ujutro) usred dnevnog boravka, u stanu moje djece (ima i beba od 21 mjesec), u prizemlju naše porodične kuće, viđena i “procesuirana” ova “aždaja”!

Koliko je dugo bio u stanu, ne znamo, ali smo se prestravili kada smo saznali (pitali stručne ljude iz oblasti) da se radi o vrlo otrovnom pauku, vrste Mouse Spider, koji živi u Australiji, a ima ga i u Aziji. Jako su otrovni, a mala djeca su posebno neotporna na njihov otrov, za njih je poguban. Nekako su “ušli” (uneseni) u BiH, možda ih ima još. Ženka je. Ili je pobjegla iz terarija ili je došla u nekom koferu…nećemo saznati. Ali sam sigurna da nije jedina! OPREZ!

Foto: Facebook: Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka

Važno je da javnost bude upoznata sa ovom pojavom, da se educira kako reagirati u susretu s ovim paukom, te da se zdravstvene ustanove opskrbe protuotrovom i obuči osoblje za brzu reakciju! Postajemo egzotična država po mnogim parametrima, zar ne!?

P.S Mi smo odmah uradili dezinsekciju unutrašnjih prostorija i oko kuće. Moramo opet. Dobijam info da uvijek idu u paru i da je drugi sigurno u blizini! Također se javljaju ljudi koji kažu da su ih i oni viđali ali da nisu obraćali pažnju…vjerovatno ne bih ni ja da nije ušao u kuću. Ovim bi se trebalo ozbiljno pozabaviti”, napisala je Sarajka na svom Facebook profilu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak