Potez frizera oduševio svijet: Stao u kraj bahatim vozačima uz pomoć - fena

0
Radiosarajevo.ba
Potez frizera oduševio svijet: Stao u kraj bahatim vozačima uz pomoć - fena

Paul Johnson (51), otac troje djece iz Northwicha u Velikoj Britaniji smislio je do sad neviđeni način borbe protiv divljaka na cestama.

U pauzi između dva klijenta, Paul je izašao iz frizerskog salona na cestu i usmjerio ‘pištolj‘ prema automobilima. Iako je prvo bila riječ o šali, Johnson tvrdi da ga je reakcija vozača iznenadila i da sada svako malo izlazi na cestu sa svojim ‘radarom‘.

"Dosta mi je divljaka koji jure mojom ulicom. Uzeo sam reflektirajući prsluk iz automobila, sušilo za kosu i izašao na cestu napraviti reda", kroz smijeh govori frizer.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

"Ne bi vjerovali, ali napravio sam odličan posao, vozači ne samo da usporavaju nego i potpuno zaustavljaju automobile ispred mog radara", kaže Johnson. 

Dodao je: "Kada shvate o čemu je riječ, vozači krenu trubiti ili prasnu u smijeh jer ne mogu vjerovati kakvu sam im foru prodao.

Slučaj u Velikoj Britaniji: Policija u 91-godišnju ženu uperila elektrošoker, stavili su joj lisice

Priča se brzo proširila gradom, zvali su me mnogi ljudi koji me traže da dođem u njihovu ulicu s lažnim radarom mjeriti brzinu.

Naravno da ne mislim ovo raditi stalno, ali sudeći po reakcijama ljudi, svima nam je dobro došlo malo zezancije. Usput sam i napravio dobru reklamu svom frizerskom salonu", zaključuje Johnson, a prenosi Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak