Pas životom odbranio svoju porodicu od napada medvjeda

Radiosarajevo.ba
Pas životom odbranio svoju porodicu od napada medvjeda
Engleski seter Pete odbranio je svoju porodicu od napada medvjeda u sjevernom New Jerseyu. Pete je usvojen iz prihvatilišta za pse, a proveo je 18 mjeseci sa svojom porodicom prije fatalnog napada medvjeda.

Pete i ostali psi iznenadili su medvjeda koji ih je napao, a engleski seter je pokazao hrabrost kada se suprotstavio medvjedu i čekao da ostali psi budu na sigurnom. Nažalost povrede koje je medvjed nanio njemu bile su preteške.

Psi su bili u šetnji sa Cathi koja je vlasnica firme Me & My Shadow Pets. Tužnu vijest podijelila je s prijateljima na Instagramu.

"Danas smo izgubili našeg hrabrog, starog prijatelja Petea. Pse je iznenadio medvjed pored staze kojom smo planinarili ovog jutra. Vjerovatno nas zbog kiše nije mogao osjetiti i namirisati. Pete je stao i zadržavao medvjeda dok smo ostale pse sklonili na sigurno. Kada sam se uvjerila da su svi na sigurnom vratila sam se i otjerala medvjeda, ali je Pete bio teško povrijeđen", napisala je Cathi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak