Pa ovo je stvarno bizarno: Pogledajte gdje ova porodica hoda sa mališanom

0
Radiosarajevo.ba
Pa ovo je stvarno bizarno: Pogledajte gdje ova porodica hoda sa mališanom

Planinar na talijanskim Dolomitima ostao je šokiran kada je nedaleko sebe vidio roditelje s malim djetetom kako se spuštaju po strmim stijenama na velikoj visini bez imalo opreme. Snimio ih je dok su koračali po usponu Via Ferrata bez kacige, užeta i klinova za penjanje.

Vodič je kazao kako ruta, koja doseže visinu od 2730 m, ima vrlo oštre stijene i nezaštićene staze ‘pune adrenalina‘.

Snimka koju je objavio Luigi Bartocci na svom Facebooku prikazuje oca kako drži dijete u naručju dok se oprezno spušta niz liticu držeći se za nju jednom rukom, dok njegova žena silazi iza njih.

Nakon historijskog uspjeha na Olimpijadi: Mladi bh. matematičari dočekani u Sarajevu

"Pogledajte ovog luđaka, on je apsolutno lud, pogledajte ovo, pogledajte ovo, ljudi. Eno ga s malim djetetom u naručju. Odlično. Oni su na skoro 3000 metara i nemaju sigurnosnu opremu, nemaju ništa", napisao je uz objavljenu snimku.

Nekoliko minuta kasnije Luigi je ugledao majku i dijete, također strane turiste, kako se spuštaju istim opasnim putem. Dječak se nervozno drži za sajlu dok njegova majka ohrabruje očito zabrinuto dijete.

"I onda kažu da se nesreće događaju u planinama", dodao je Luigi.

Predsjednik lokalne službe spašavanja kazao je kako ljudi u planine odlaze nedovoljno pripremljeni i bez odgovarajuće opreme te da su ove godine zato imali ‘previše intervencija‘, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak