Najljepša stjuardesa na svijetu: Ruskinja očarala svijet svojim izgledom

Radiosarajevo.ba
Besprijekoran izgled i osmijeh su obavezna oprema svake stjuardese koje su poznate po svojoj ljepoti i ljubaznosti, a Polina Smetanina iz Rusije proglašena je za najljepšu među koleginicama.

Ona se “probila” na sam vrh ostavivši iza sebe na stotine prijavljenih žena od kojih je njih 19 ušlo u uži izbor. Polina dolazi iz Rusije, a porijeklom je iz Tomska koji je najstariji grad u Sibiru. Preselila se prije nekoliko godina u Moskvu gdje živi sa svojim mužem. 

Nakon što je pobijedila na izboru za najljepšu stjuardesu 2017. godine, radnica Aeroflota dobila je i globalno priznanje za njenu ljepotu.

Kako bi pobijedila morala je proći takmičenje u talentima kao i “pitanje i odgovor” dio. Uspjela je pobijediti i osvojiti krunu za koju se prvobitno prijavilo 937 takmičarki.

Takmičarke su morale pokazati svoje talente, ali i da pobijede u iznošenju podataka i priča o avijaciji.

Polina je dobila i najviše glasova od samih konkurentkinja, a takmičarke nisu morale kao na klasičnom izboru za najljepšu ženu da se skidaju u kupaće kostime.

Prema izvještajima medija, organizatori su smatrali da bi takav defile bio bez ukusa i neprikladan za stjuardese pa im je mačiji hod, koji viđamo na izbog za Miss, bio zabranjen.

Ovo nije jedino odstupanje od klasičnog izbora. Glasovi su bili podijeljeni na dio koji daje žiri i dio koji daju druge učesnice.

Polina je rekla kako se odlučila za posao stjuardese jer je on tako misteriozan i nerealan, a da je lijepa zato što voli svoj posao i to se odražava na njen izgled.

"To se odražava na moje emocije, lice, na sve. Naravno, pored toga ja se bavim i fitnesom. Ali, tajna moje ljepote je ljubav", rekla je Polina.

Ukupan broj prijavljenih stjuardesa iz Rusije, Kazahstana, Bjelorusije, Litvanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja bio je 937, a od toga je 18 ruskih stjuardesa i jedna iz UAE ušlo u uži izbor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak