Majka snimala djecu dok se kupaju u jezeru, a onda je ispod njih provirilo "vodeno čudovište"

1
Radiosarajevo.ba
Majka snimala djecu dok se kupaju u jezeru, a onda je ispod njih provirilo "vodeno čudovište"

Porodica sa sjeverozapada Pacifika doživjela je iznenađujuće i pomalo zastrašujuće otkriće u vlastitom jezeru koje nikada neće zaboraviti. 

Alicia, poznata na TikToku kao @chickenlittles, podijelila je viralni video koji je prikupio više od milijun pregleda, a u kojem se vidi ogromna jesetra kako pliva uz njenu djecu.

Sve je počelo kao idiličan porodični dan. Video prikazuje Alicijinu djecu, Gagea i Stormi, kako se bezbrižno kupaju u jezeru, sve dok Alicia u jednom trenutku nije primijetila divovsku ribu kako pliva pored njih. "Prvo sam se uplašila kad sam vidjela ribu te veličine pokraj djece", ispričala je Alicia za Newsweek.

Još dvojica maloljetnika osumnjičena da su slala lažne dojave o bombama idu u popravni dom

Iznenađujući stanovnik jezera

Nakon početnog šoka, Alicia je shvatila da se velika riba, nazvana Steve, već duže vrijeme nalazi u jezeru. "Nismo sigurni kako je dospjela ovdje, ali očito joj je dobro, pa ne planiramo da je selimo", objasnila je. Pretpostavlja da je riba stanovnik jezera otkako su oni kupili imanje.

Jesetre su poznate po svojoj impozantnoj veličini i dugovječnosti. Ove ribe mogu narasti do nevjerovatnih šest metara dužine i težiti do 900 kilograma.

Nalaze se u rijekama diljem Sjeverne Amerike, Europe i Azije, a njihova veličina fascinira mnoge. Unatoč prvotnom strahu, Alicijina djeca nisu prestala uživati u vodi. "Moja djeca su oduševljena ribom i još uvijek vole plivati u jezeru", rekla je Alicia.

Reakcije na TikToku

Video koji je Alicia podijelila brzo je postao viralan, izazvavši različite reakcije korisnika. Mnogi su bili fascinirani ribom, dok su neki izrazili zabrinutost. Jedan korisnik je uvjeravao: "To neće naškoditi djeci", objašnjavajući da jesetre zapravo pomažu u čišćenju ribnjaka hraneći se algama.

@chickenlittles

He’s been in our pond since we bought this house but we hadn’t seen him in a long while….safe to say hes been busy growing. #StevetheSturgeon #pondsturgeon #petsturgeon

♬ Oh No - Kreepa

Nisu svi komentari bili pozitivni. Jedna korisnica podijelila je vlastito traumatično iskustvo, prisjećajući se kako ju je, dok je imala osam godina, jesetra povukla pod vodu. Upozorila je Aliciju da bude oprezna, unatoč općoj tvrdnji da ove ribe nisu opasne.

Neobičan stanovnik jezera

Mnoga pitanja su se pojavila o tome kako je tako velika riba dospjela u privatno jezero. Alicia pretpostavlja da su prethodni vlasnici kuće ribu ostavili tamo, što nije neuobičajeno u privatnim ribnjacima. U međuvremenu, drugi korisnici su počeli dijeliti vlastita iskustva s jesetrama. Jedan komentator je spomenuo da u svom jezeru ima jesetru imenom Sheldon, dok je drugi otkrio: "Imamo jesetru staru 32 godine. Ne može te povrijediti. U našim rijekama žive i do 60 godina, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak