Letterman bio ucijenjen na 2 miliona dolara zbog seksa sa zaposlenicama

Radiosarajevo.ba
Letterman bio ucijenjen na 2 miliona dolara zbog seksa sa zaposlenicama

Jedan od najpopularnijih američkih televizijskih voditelja, David Letterman, priznao je na snimanju svog showa da je održavao seksualne odnose sa zaposlenicima svoje emisije te je zbog toga bio ucijenjen za 2 miliona dolara.

Slavni voditelj ispričao je kako mu je prije tri sedmice došao paket od nepoznate osobe. Anonimna osoba tvrdila je da zna sve o njegovim seksualnim odnosima s ženama koje su radile u njegovoj emisiji Late Show i zaprijetila je da će sve otkriti u scenariju koji piše ukoliko ne dobije 2 miliona dolara za šutnju.

Publika mislila da je riječ o šali

Letterman je sve odmah prijavio policiji koja je s njim dogovorila kako će uloviti ucjenjivača. Voditelj je ugovorio susret s njim i dao mu lažni ček te je policija uhvatila počinitelja. Radi se o 51-godišnjem Robertu Haldermanu, zaposleniku konkurentske emisije 48 Hours.

Publika u njegovom studiju isprva je mislila da je riječ o šali, jer je Letterman poznat po svojem humoru. No voditelj je imao ozbiljan izraz lica i rekao je da je upravo svjedočio o cijelom slučaju pred porotom u New Yorku i priznao svoje seksualne afere.

David Letterman oženio se prošle godine s Reginom Lasko s kojom ima sina. Policija je 2005. otkrila da je moler koji je radio na Lettermanovoj kući planirao oteti njegova sina i tražiti otkupninu.

index.hr/radiosarajavo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak