Krotitelj od medvjeda tražio da se ponaša kao čovjek, medvjed ga zamalo pojeo

Radiosarajevo.ba
Krotitelj od medvjeda tražio da se ponaša kao čovjek, medvjed ga zamalo pojeo

Nakon što su ga tjerali da se ponaša kao čovjek, mevjed u ruskom cirkusu odlučio je napasti krotitelja pred uznemirenim gledateljima.

Incident je zabilježen na snimku, na kojem se čuje vriska prestravljenih gledatelja koji su s djecom počeli bježati iz cirkusa. 

Sve se dogodilo u Olonetsu, gradu na sjeveroistoku Rusije, a Galina Gurieva (27), koja je zabilježila video ispričala je kako je na početku bila šokirana - između gledatelja i životinje, naime, nije bilo sigurnosne ograde, "a pogledajte samo veličinu medvjeda". 

"Došli smo u cirkus s djecom jer smo se nadali da ćemo vidjeti male medvjediće, a oni su doveli medvjeda terminatora i još nisu stavili zaštitnu ogradu. Strahota", ispričao je još jedan od roditelja.

Na snimku, krotitelj vodi medvjeda, teškog skoro 300 kilograma, prema sredini ringa i tjera ga da vozi "civare", pa mu stavlja nešto u usta, a kad je ruku sklonio od ralja medvjeda, životinja se okreće i napada. 

Zdravstveno stanje krotitelja zasad nije poznato, a istraga je pokrenuta, dok internetom odjekuju (po ko zna koji put) pozivi javnosti da svijet konačno zabrani cirkuse sa divljim životinjama.

Upozoravamo da je snimak napada uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak