Kakav ste vozač? Vaši pokreti i odluke u vožnji otkrivaju vaš karakter!

0
Radiosarajevo.ba

Čak i da dobro vozite, ili samo mislite da dobro vozite, nećete moći sakriti svoj karakter što proizlazi iz pokreta i odluka koje donosite u vožnji.

Bacite oko na svog partnera vozača i bit će vam sve jasno. 

U kolumni piše Marko Tomac za Ams.hr.

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Samo je podignula ručicu ‘žmigavca’ i skrenula kroz raskršće, a meni je sve postalo jasno. Svaki put kada je morala dati žmigavac, prešaltati i okrenuti volan, zadržala je dah. Za nju je to bio projekt, stres, pa se nakon svake radnje nagradila olakšanjem. Opuštanjem ramena, uzdahom, pobjeglim osmijehom…

A kada bi završila, ma čak mislim da je provjerila je li se ručica žmigavca vratila na pravo mjesto i žmiga li još signalna lampica. Kada je ugasila auto, gumb ventilacije je s pozicije 2 prebacila na 0…

Ugasila si ventilaciju, zašto?”, tiho sam pitao, ali zapravo nisam želio čuti odgovor, znao sam zašto.

Evo kako ćete se riješiti muha iz prostorije bez pesticida: Treba vam samo jedna mirisna biljka

Ali ne, to nije bila djevojka kojoj ‘nešto nedostaje’. Baš suprotno, to je uspješna žena kojoj vožnja i auti ne predstavljaju ništa u životu. Ipak, tih njezinih nekoliko pokreta dok je bila izvan svoje komforne zone, savršeno je otkrilo njezinu osobnost… Još suptilniji su oni iz ‘naučene skupine’. Vožnja i auti im nisu prvi izbor u životu, ali nitko ne može reći da nisu ovladali ‘mehanikom’.

Voze samouvjereno, ne mijenjaju trake, ne prelaze ograničenja, a kada stignu na destinaciju, padne im kamen sa srca. Tada za sreću i slavu povuku ručnu do posljednjeg zuba. Kažu sebi u bradu – stigli smo! Ko? Ona (ili on) i auto. Jer, oni se ‘voze skupa’ i kada su sami. Posve je očigledno da ‘taj profil’ ne voli baš promjene, ali da može odraditi i ono što mu se ne sviđa, i to dobro.

Foto: Pixabay: Vožnja

Dalje zaključite sami… S takvom osobom nećete promijeniti deset adresa kada odete na godišnji, već ćete stvoriti novi dom na dva tjedna, ako takav vozač(ica) krene u kino – neće završiti u kazalištu… Ok, sada bi trebao pripaziti na ‘korektnost’ jer sam već dva primjera naveo za ljepši i nježniji spol.

Sigurno i vi imate kolegu koji vam prije svakog skretanja predlaže kamo da skrenete. Eksplodirao bi da ne kaže: „Tu idi desno“

Također, skroz suprotno, postoji i onaj koji naknadno pita: "A zašto nisi tamo išao desno?" Kao, bliže je! S njima bi vam jednako bilo na poslu, skijanju ili organizaciji roštilja. Sve možete uvidjeti u pola sata vožnje. To su ili samouvjerene osobe koje ne izlaze iz svojih okvira i teško spoznaju širu sliku, ali su s druge strane pouzdani i predvidivi.

Foto: MSN: Vožnja

Dok oni voze, promijenite li im rutu, narušili ste im sistem i auto će im se početi gasiti. Samo, nemojte misliti da ste vi, ako ste suprotni, superiorniji. Njihov tip vozača odgovara racionalnom psihološkom profilu. S tim profilom vozača nećete spontano skrenuti s rute i slučajno provesti ugodan dan, ali ćete im dati da voze kada krećete na proputovanje gdje treba sjediti deset sati za volanom i ne skretati s rute. Može se zaključiti i da je riječ o vrhunskim operativcima.

Izuzetno je važno kod postavljanja profila vozača znati voli li vožnju ili je samo odrađuje. Jer sve osobine poprimaju drugi smisao ako je osoba strastan vozač, a ne zna voziti ili je pak spretna, ali ne voli vožnju. Ako vozač uživa u vožnji, gledajte ga i zasigurno ćete saznati sve o njemu. To bi moglo ponajprije biti zanimljivo damama jer se ‘mi mužjaci’ lako zanesemo pa pokažemo svoje pravo ja za volanom.

Pet stvari koje su zabranjene na balkonu u Njemačkoj: Iznenadit ćete se kad vidite pravila

Uh, da sam žena, tjerao bi ‘ga’ da me vozi danima po gradu i malo pojuri – da vidim kakav je kada se opusti. Zapravo, možda sam upravo shvatio zašto sam se ponekad vozikao bez cilja… Uglavnom, možemo govoriti o prometnoj sigurnosti, ali svi su u životu katkad stisnuli gas malo jače i požurili. Možda su imali opravdan razlog, a možda su samo uživali. Ili ipak ispunjavali svoj karakter.

Znate li koliko postoji načina da se kroz gust promet probijate prema naprijed? Vjerojatno koliko i horoskopskih znakova, pa pomnoženo sa 12. Jer neko može strpljivo čekati ‘rupu’ pa se prestrojiti, a neko će na silu stvarati prostor. Drugi se neće moći požuriti čak ni kada mu se žuri, a netko će spojiti sve.

Krastavac dijeta je jedna od najpopularnijih: Za 14 dana gubi se sedam kilograma uz ovaj jelovnik

Elegancija kojom voziš je elegancija kojom živiš. Ko je mekan u laktovima te rukama fino klizi po volanu dok auto vodi zavojem na granici trakcije, zasigurno ne živi u Excel-tablici. S druge strane, tko ćoškasto skreće, zasigurno impulzivnije reagira u životu…

Otkako sam počeo promatrati one koji me voze, a srećom je to rijetko jer uglavnom vozim sam, zapravo se počinjem ispunjavati užasom i strahom. Bolje je da neke stvari ostanu iznenađenje.

Foto: Pixabay: Ilustracija / Vožnja

Isto vjerojatno vide i učitelji skijanja, ili instruktori u autoškoli i svi koji se bave ljudima dok su na vrhuncu svojih mogućnosti. Dok uče i svladavaju neku vještinu, ljudi teško skrivaju svoje mane i nameću vrline, teško glume, jer žele li preživjeti, moraju se usredotočiti na temu. Na žmigavac, ručnu, volan, zavoj… I tada je po brzini donošenja odluke i eleganciji pokreta lako shvatiti o kakvom je profilu osobe riječ.

Zmije 'izlaze' početkom proljeća: Šta uraditi u slučaju ugriza i kako prepoznati otrovnicu?

Odnosno, ne treba zaključivati odmah, možda je riječ samo o prolaznom lošem stanju. Samo, to bi značilo da je riječ o osobi koju će loša informacija izbaciti iz takta cijeli dan, u svim sferama. Nema dvojbe, prije razgovora za posao, najprije na vožnju.

Zapravo, prije svega napravite jedan krug i sve će vam biti jasno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak