Jedna baka svojim bontonom oduševila je cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
Korisnici interneta nisu pretjerano poznati po pristojnosti, posebno ako se skrivaju iza internet nadimaka, međutim, jedna starija gospođa u potpunosti je promijenila tu sliku.

Kako piše BBC, asistent u nastavi Ben John na Twitteru je podijelio sliku na kojoj se vidi kako na vrlo zanimljiv način njegova baka koristi internet pretraživač Google.

Naime, 85-godišnja May Ashworth pri korištenju Googlea svaki je put ispred pretraživanog pojma upisivala „molim vas“, a nakon njega „hvala“.

Na slici koju je objavio vidi se kako je baka od Googlea tražila da joj prebaci rimske brojeve u arapske.

„Molim vas prevedite mi ove rimske brojeve mcmxviii, hvala!“, napisala je njegova baka.

Nakon ovog simpatičnog pitanja koje je postavila baka, i sam Google se oglasio, pa su na svom službenom Twitter računu napisali: "Draga bako, ne trebate se zahvaljivati".

Također, njenom unuku Benu Johnu komentirali su objavu u kojoj je baka tražila da rimske brojeve prebaci u arapske s riječima: "Draga Benova bako, nadamo se da ste dobro. U milijardama svakodnevnih pretraživanja, vaše nas je zaista nasmijalo. I odgovor je 1998. Hvala vam!".

Objava je prikupila hiljade likeova i podjela, a Twitter korisnike oduševila je pristojnost Johnove bake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak