Jack Daniel’s: Od Bondovog pića do srebrenog sponzora 30. Sarajevo Film Festivala

0
Promotivni tekst
Jack Daniel’s: Od Bondovog pića do srebrenog sponzora 30. Sarajevo Film Festivala

Nema mnogo potrebe za predstavljanjem srebrenog sponzora jubilarnog 30. Sarajevo Film Festivala, koji ne samo da je jedan od planetarno najpopularnijih viskija, nego je tu i kao svojevrsna "filmska zvijezda".

Ostvario se u nekoliko filmskih uloga, a ako se uzmu u obzir viskiji, onda uglavnom kao glavna zvijezda. Čak 49 minuta fokus kamere bio je na njemu u filmskom hit-nastavku popularnog Jamesa Bonda "Golden Eye".

I to, naravno, nije sve. Najprodavaniji viski na svijetu prosto je tu kao konstanta – kada se snima film, a u scenariju se spominje viski – na set se donosi Jack, jer koje se drugo piće tako često pije?!

Spominju ga čak i u književnim djelima, posebno romanima o Jamesu Bondu, ali i u pjesmama, te nije nikakva tajna da je bio omiljeno piće legendarnog Franka Sinatre.

Veza između filmova i Jack Daniel’sa tako je velika, da se uopšte nije dovodilo u pitanje sponzoriranje najpoznatijeg filmskog festivala u jugoistočnoj Evropi. Stoga ljubitelji Jacka neće ostati uskraćeni za svoje omiljeno piće nakon što pogledaju neki od iznimnih produkcijskih ostvarenja koji se očekuju na ovogodišnjem SFF-u.

Koju god lokaciju za gledanje filmova da odaberete nećete pogriješiti, a Jackovi šankovi nalaze se kako na Festivalskom trgu, kod Narodnog pozorišta Sarajevo, tako i ispred Cineplexxa na Marijin Dvoru gdje ćete se moći osvježiti bilo kojim viskijem iz Jack Daniel’s porodice.

Pojavi li se u nekom filmu na SFF-u i naša zvijezda ponovo, dođite da nam ispričate!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak