Istraživanje pokazalo zanimljive podatke: Većina milenijalaca ne vole filmove sa intimnim scenama

1
Radiosarajevo.ba
Istraživanje pokazalo zanimljive podatke: Većina milenijalaca ne vole filmove sa intimnim scenama

Gotovo polovina pripadnika generacije Z (43 posto) priznaje da su isključili film nakon što je naišla scena seksa, više nego bilo koja druga generacija.

To pokazuje pikantno novo istraživanje koje je proveo Talker Research među 2000 Amerikanaca, a koje je pokazalo da je 33 posto svih ispitanih prestalo gledati film tokom scene seksa, piše NY Post.

Milenijalci su generacija koja će najmanje dopustiti da scena seksa stane na put dovršetku filma (26 posto). Mlađi Amerikanci i njihova tolerancija prema golotinji i scenama seksa u filmovima u posljednje su vrijeme vruća tema rasprava, a nedavna studija The Economista pokazala je da su se golotinja i scene seksa smanjile za gotovo 40 posto od 2000. godine.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: Dosad pronađeno 16 tijela

Jedan od svakog četvrtog ispitanika (27 posto) vjeruje da scenama seksa i golotinji sada "nije mjesto" u filmovima i TV-u. Utvrđeno je da se najvjerovatnije tako osjećaju osobe koje dolaze iz doba booma (35 posto).

Četrdeset i tri posto ispitanih vjeruje da su scene seksa ili uvijek ili uglavnom nepotrebne i ne dodaju užitak ili poboljšanje priče, generacija Z bila je generacija koja se najviše složila s ovim mišljenjem.

Jedva svaki deseti smatra da scene seksa uvijek pridonose priči ili poboljšaju iskustvo gledanja. S rodnog stajališta, rezultati su pokazali da je vjerovatnost da će žene isključiti film ako se pojavi scena seksa gotovo dvostruko veća od muškaraca (42 posto odnosno 23 posto). Žene također rjeđe od muškaraca vjeruju da je scenama seksa još uvijek mjesto u modernom filmu (51 posto do 63 posto), piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak