Grad u Hrvatskoj snizio cijenu sladoleda: Nećete vjerovati koliko košta kugla

5
Radiosarajevo.ba
Grad u Hrvatskoj snizio cijenu sladoleda: Nećete vjerovati koliko košta kugla

Sasvim suprotno od sveprisutnog trenda povećanja cijene kugle sladoleda jedna je slastičarni odlučila prepoloviti cijenu i ponuditi velik izbor okusa sladoleda na svega jedan euro po kugli.

Riječ je o pulskoj gelateriji Carte d'Or smještenoj na blagajni nekadašnjeg kina na križanju ulica Zagrebačka i Ciscuttijeva. Nekada davno bilo je tu kino Nazionale, pa kino Beograd, zatim kino Divić grad i kao posljednje kino Pula.

Nažalost ponuđena cijena sladoleda nije trajna već akcijska i po jedan euro (1,96 KM) nudi se sedmicu dana, do srijede 28. juna te se nakon toga vraća uobičajena cijena od dva eura (3,92 KM).

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Inače, i u Puli kao i u ostatku Istre su slastičane aRoma na glasu kao najskuplje jer naplaćuju 3,5 eura (6,86 KM) kuglu, ali oni koji imaju trgovine u njihovom susjedstvu rekli su nam da aRoma ima stalni promet, a ponekad se stvori masa ljudi koja čekaju u redu da bi kupili nekoliko kuglica od po 3,5 eura (6,86 KM) svaku, prenosi glasistre.

Prema anketi jedne nacionalne TV kuće najskuplje kuglice sladoleda nude se u Dubrovniku - po četiri eura (7,84 KM). S druge strane novinare su pronašli da postoje slastičarne u Varaždinu i Pitomači koje su najjeftinije u Hrvatskoj jer nude kuglice po jedan euro (1.96 KM). Eto, sada se u tom malenom krugu najjeftinijih pridružila i Pula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak