Fitness instruktorica ostala paralizirana nakon pilula za kontracepciju

Radiosarajevo.ba
Nikada nije pomislila da bi joj kontracepcijske pilule mogle toliko naštetiti, ali one su zapravo bile samo okidač.

Katrina Parra je 26-godišnja fitness instruktorica iz Venezuele koja je 2012. godine proživjela pakao.

Najprije je počela osjećati čudnu bol u trbuhu, tjeskobu i konstantni nagon za povraćanjem. Do Badnjaka iste godine postala je toliko slaba da je završila u bolnici sa dijagnozom trovanja krvi. 

Pravu dijagnozu dobila je osam mjeseci od pojave prvih simptoma – akutna intermitentna porfirija. Radi se o genetskom poremećaju koji joj je oslabio imunološki sistem, a aktivirale su ga kontracepcijske pilule Yaz, prenosi Daily Mail.

U bolnici ju gotovo niko nije posjećivao jer su je čuvali od izloženosti bakterijama i virusima.

"Tijelo mi je bilo paralizirano i u užasnim bolovima koji su bili toliko jaki da su mi davali morfij. Ljekari su mi kasnije rekli da je intenzitet tih bolova sličan onome kod porođaja", opisala je najgore trenutke u životu.

Dodala je kako je izgubila glas i nije mogla pomicati prstima. Zbog toga je neko vrijeme odlazila logopedu i na fizikalnu terapiju.

Trebalo joj je dvije godine da se potpuno oporavi. Sada, osim što više ne uzima kontracepcijske pilule, jako pazi da živi zdravo. U javnost je, kaže, izašla sa svojom pričom kako bi druge ljude upozorila na ovaj poremećaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak